Statement van een huurdersvereniging steun deze actie

Beste Huurders,

Wij denken dat een meerderheid van de huurders helemaal niet weet, wat de wooncorporatie aan opgelegde huurdersverheffing, aan de overheid moet bijdrage.
Het zijn 3 tot 4 maanden huuropbrengst per woning die betaald moet worden als huurdersverheffing. Dit is een fors bedrag per woning/huurder. Deze bijdrage wordt in feite over de rug van de huurders geïnd door de overheid en brengt de kansen om te investeren in woningbouw in gevaar. De regering trekt de komende jaren 2 miljard uit om te investeren in woningbouw.

In feite is het broekzak/vestzak politiek waarmee de burger wordt gepaaid door de politiek.
Dit geld is al jaren in feite geïnd bij de wooncorporatie (huurders).

De boeren hebben laten zien dat als mensen (lees huurders) hun handen in een slaan ze een zeer opmerkelijke beweging teweeg kunnen brengen en kan er een gezonde discussie ontstaan met de politiek en dat we niet, evenals de boeren, als melkkoe worden gebruikt. Eigenaren van woningen worden aan alle kanten beschermd (hypotheekaftrek e.d.) en de minst draagkrachtigen veelal worden uitgemolken.
Wij als huurders zullen ook moeten protesteren en voor onze corporatie op moeten komen.

Uiteindelijk zijn deze er voor de huurders en zullen wij gezamenlijk naar onze regering een statement moeten maken.
Wie het hiermee eens stuur een mail naar.

huurdersprotest@outlook.com