Woningtoewijzing ws Gendt

Reactie op de woningtoewijzing Ws Gendt

In 2019 heeft de toenmalige directeur/bestuurder besloten dat de toewijzing per 01-07-2020 via Entree gaat.

Daarmee komt er een einde aan de samenwerkingsovereenkomst tussen WsG en Entree die in de ogen van de HV jaren lang voldeed aan de eisen en wensen van de huurder/woningzoekende uit Gendt, waar 80% van de inwoners binnen Gendt verhuizen.

De HV Gendt is zowel bij het plan voor overstap naar Entree als ook de huisvestingsverordening gepasseerd.

Wat zijn onze bezwaren tegen Entree? Via Entree kun je in de hele regio of in NL reageren op een woning, dat is prima alleen omgekeerd werkt het ook bv iemand uit Arnhem met een lange woonduur heeft voorrang op een huurder /woningzoekende uit Gendt met een lagere meettijd, dit kan nooit de bedoeling zijn, daarbij komt de doorstroming op de verhuizingen in Gendt op slot maar gaat in Arnhem draaien.

Wij begrijpen dat de leefbaarheid op het spel staat, maar Entree bouwt geen huizen.

HV Gendt blijft in overleg om de dorpsbinding, door verhoging vrije toewijzing met minimaal 20% zodat er meer op de bestaande wijze huurder en woningzoekende geholpen wordt.

Daarbij speelt ook de druk van de regio Arnhem-Nijmegen zwaar mee ,met daardoor extra belangstelling voor een woning op ongeveer 25 km afstand van de twee steden in een mooie groene omgeving.

Als er huurders zijn die meer uitleg willen neem contact op via info@hvgendt.nl.

Het bestuur HV Gendt