Staand: Paul Verhoeven en Jos Jansen. Zittend: Gerard Kregting en Wim de Koning.

Bestuur Huurdersvereniging Gendt

Paul Verhoeven

Ik ben Paul Verhoeven, 71 jaar oud, getrouwd met Toos en vader van een zoon en een dochter en opa van 3 kleindochters. Inmiddels ben ik gepensioneerd. Met een onderbreking van 18 jaar hebben wij gehuurd en gewoond in Gendt. Omdat er in de laatste jaren geen huurdersvereniging meer was, heb ik mij beschikbaar gesteld. Ook omdat er met de nieuwe woningwet voor de huurder meer inspraak is geregeld. Daarom wil ik, samen met mijn mede-bestuursleden en de huurders, zo goed mogelijk de belangen van de huurder verdedigen. Mijn hobby’s zijn lezen, puzzelen, sport (passief) en jeu de boules spelen.

 Jos Jansen

Mijn naam is Jos Jansen, 60 jaar oud, gehuwd en vader van 2 zonen en opa van 2 kleinzonen en 2 kleindochters. Sinds 1992 huur ik een woning bij Woonstichting Gendt. Ik vind het een uitdaging om in het bestuur plaats te nemen en voor de belangen van alle huurders op te komen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verkoper binnendienst in de onderdelen-branche voor de industrie en agrarische sector. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, films en klaverjassen.

Wim de Koning

Hierbij stel ik mij voor: Wim de koning, geboren te Strijen en 40 jaar geleden in Coevorden getrouwd met Jannie. Samen hebben we 1 zoon en 2 dochters én 2 kleinzonen en 2 kleindochters. We wonen 33 jaar in Gendt, waarvan 11 jaar in een huurwoning. Graag zet ik mij in om met mijn medebestuursleden de huurdersvereniging op te zetten.

Gerard Kregting

Gerard Kregting woont sinds 4 jaar met veel plezier aan Huis te Gendt samen met zijn hond Hunter. “Het is zo mooi om aan de dijk te wonen. Zeker in de zomerdag! En gezellig, met iedereen even bijpraten.” Daarvoor heeft hij jarenlang in de Schoolstraat gewoond. In zijn buurt staat hij graag klaar voor een praatje, maar ook voor serieuzere zaken zoals het helpen bij het invullen van formulieren. Mensen die wat moeilijker de deur uit kunnen gaan, neemt hij graag mee op pad voor een rondje inde omgeving. “Je kunt voor de televisie gaan zitten, maar je kunt ook anderen helpen. Ik doe liever dat laatste.” Gerard hoopt van harte dat hij als bestuurslid op dezelfde wijze klaar kan staan voor de huurders in Gendt.

Marlies Leenders

Mijn naam is Marlies Leenders. Ik ben alleenstaand, heb twee zonen en schoondochters en inmiddels vier lieve kleinkinderen. Ik ben in Gendt geboren en opgegroeid. Mijn ouders hadden een klein boerderijtje aan de Dijkstraat. Dit huis is onteigend zoals meerdere woningen in deze buurt. Hier is enige jaren later het plan Dries gerealiseerd.

Vijftien jaar geleden ben ik naar Doornenburg verhuisd. Daar heb ik met veel plezier een jaar of vijf gewoond. Toch wilde ik weer graag terug naar Gendt. Daar woonden mijn kinderen met hun gezinnen, familie, vrienden en bekenden. Na het huren van een particuliere woning ben ik sinds drie jaar met plezier woonachtig aan de Windroos en huurder bij de Woonstichting Gendt. Ik werk al ruim vijf jaar met ontzettend veel plezier als vrijwilligster in de VVV-winkel in Huissen. Ik werk er samen met een groep enthousiaste, leuke en gezellige mensen en heb er veel sociale contacten opgebouwd. Mijn vrije tijd vul ik met lezen, fietsen en regelmatig met de zorg voor mijn kleinkinderen.

Bij de oprichting van de huurdersvereniging ben ik direct lid geworden. Als ik een stukje las van of over de huurdersvereniging leek het me interessant om me daar eens in te verdiepen. Afgelopen mei ben ik door Paul Verhoeven benaderd. Hij had via via gehoord van mijn interesse voor de huurdersvereniging. Hij heeft me uitgenodigd om eens kennis te komen maken en een bijeenkomst bij te wonen. Dat heb heb ik gedaan. Ik heb thuis een aantal brochures doorgenomen en de conclusie getrokken dat een huurdersvereniging van belang is en dat ik me daar graag voor wil inzetten. Het heeft mij doen besluiten om me officieel voor het bestuur van de huurdersvereniging aan te melden.

Met het oog op de toekomst hoop ik dat de huurdersvereniging van betekenis kan zijn voor de huurders in Gendt, en dat er een goede, zinvolle samenwerking zal zijn met Woonstichting Gendt. De kans op elkaar versterken is dan ook zeker aanwezig.